Friday, May 23, 2014

Sample Itinerary for Tokyo-Fuji-Osaka-Kyoto Trip DIY

Here is a sample itinerary covering Tokyo-Fuji-Osaka-Kyoto shared to me by a friend from a friend. All credit goes to my friend's friend. Hope this helps you in your planning. I plan to do this too sometime in the future and tweak it a little as I have already done some things in this list. For my very own Tokyo-Fuji itinerary, please refer here

Date Time Activity Cost Notes
Day 1 10:35 Arrive at Narita Airport    
  11:30 Train to Tokyo Station   TrainJR Narita Expresstowards Shinjuku
1 h 16 min (4 stops)
  12:43 Arrive at Shinjuku Station    
  13:00 Shinkansen to Kyoto   ShinkansenJR Tokaido / Sanyo Shinkansentowards Shinosaka
2 h 17 min (4 stops)
  15:17 Arrive at Kyoto Station    
  15:37 Train to Momoyama Station   JR Nara Line
  16:00 Arrive and tour at Gekkeikan Okura Sake Museum 300 http://www.gekkeikan.co.jp/english/products/museum/
  17:42 Train to Inari   JR Nara Line
  18:09 Arrive and tour at Inari/Fushimiinari Shrine    
  20:00 Train to Uzumasa Station   JR Nara Line (20:06 - 20:12 PM) / JR Sanin Main Line (20:20 - 20:34)
  20:34 Arrive at Uzumasa Station/ Checkin at Hostel   Assumption is you stay at Uzumasa area
  21:00 Free time in Kyoto    
Day 2 8:00 Call time    
  8:15 Train to Sagaarashiyama Station   JR Sanin Main Line
  8:17 Walk to Tenryuji   Sagaarashiyama Station
 Walk Walk to 天龍寺
About 12 mins (950 m)
Beta: Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths.
1. Take the path to the station ticket gate
46 m
2. Take the elevator down
600 m
3. Turn right onto 府道29号線
14 m
4. Take the access path
44 m
5. Go up the access path stairs
220 m
6. Go up the access path stairs
26 m
  8:30 Tour at Tenryuji 500  
  10:26 Train to Enmachi Station   JR Sanin Main Line
  10:40 Bus to Kinkakuji 230 Walk to 西ノ京円町(バス)/ 西ノ京円町(バス)
 Bus 市営205 230円 Bus towards 北大路バスターミナル行 / 金閣寺道(バス)
Walk to Kinkaku-ji
About 5 mins (400 m)
1. Head west on 鞍馬口通 toward 西大路通
260 m
2. Take the access path
  10:50 Arrive and tour at Kinkakuji Temple 400  
  12:00 Bus to Nishiki Market 230 Walk to 金閣寺道(バス)
About 4 mins (400 m)
Beta: Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths.
1. Head east toward 鏡石通     
金閣寺道(バス)
 Bus 市営101 230円 Bus towards 京都駅前行
12:06pm - 12:33pm (27 mins, 11 stops)
Service run by 京都市内バス
Penultimate stop: 四条堀川(バス)
  12:30 Lunch at Nishiki Market    
  14:00 Bus to Nijo Castle 230 Walk to 四条河原町(バス)
About 4 mins (350 m)
四条河原町(バス)
 Bus 市営12 230円 Bus towards 立命館大学前行
2:05pm - 2:20pm (15 mins, 8 stops)
二条城前(バス)
 Walk
Walk to Nijō Castle
About 6 mins (500 m)
Beta: Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths.
1. Head south
21 m
2. Cross the road
17 m
3. Take the crosswalk
Destination will be on the right
450 m
Service run by 京都市内バス
Penultimate stop: 堀川御池(バス)
1. Head south
76 m
2. Turn left
51 m
3. Turn right
58 m
4. Turn left
29 m
5. Go down the hallway stairs
85 m
6. Take the path to the station platform
Destination will be on the left
  14:30 Arrive and tour at Nijo Castle 600  
  15:30 Bus to Kiyomizudera Temple 460 Walk to 四条堀川(バス)
About 17 mins (1.4 km)
四条堀川(バス)
 Bus 市営207 230円 Bus towards 九条車庫前行
3:18pm - 3:36pm (18 mins, 8 stops)
Service run by 京都市内バス
Penultimate stop: 東山安井(バス)

清水道(バス)
Walk to Kiyomizu-dera
About 11 mins (850 m)
  16:00 Arrive and tour at Kiyomizudera Temple 300  
  17:00 Bus and train to Gion 490 Walk to 清水道(バス)
About 11 mins (850 m)
清水道(バス)
 Bus 市営100 230円 Bus towards 京都駅前行
5:14pm - 5:21pm (7 mins, 2 stops)
Service run by 京都市内バス
Penultimate stop: 祇園(バス)
東山三条(バス)
 Walk Walk to Higashiyama Station
About 2 mins (9 mins to make transfer)

 SubwayTozai Line 260円 各停 Subway towards Rokujizo
5:30pm - 5:42pm (12 mins, 5 stops)
Service run by 京都市交通局
Penultimate stop: Higashino Station
Nagitsuji Station
 Walk Walk to 祇園
About 6 mins (450 m)
  18:00 Dinner and Freetime    
  20:00 Back to Hostel 290 Nagitsuji Station
 SubwayTozai Line 290円 各停 Subway towards Uzumasa Tenjingawa
8:17pm - 8:38pm (21 mins, 10 stops)
Service run by 京都市交通局
Penultimate stop: Nijojomae Station
Nijo Station
TrainJR Sanin Main Line 190円 各停 Train towards Sonobe
8:47pm - 8:54pm (7 mins, 3 stops)
Service run by JR西日本
Penultimate stop: Hanazono Station
  21:00 Night 2 in hostel 2500 Assumption is you stay at Uzumasa area
Day 3 7:00 Call time / Early checkout    
  8:00 Shinkansen to Osaka   Uzumasa Station
 TrainJR Sanin Main Line 970円 各停 Train towards Kyoto
8:02am - 8:16am (14 mins, 5 stops)

Kyoto Station (Platform 4,5)
 TrainJR Tokaido / Sanyo Main Line 新快速 Train towards Himeji
8:30am - 9:02am (32 mins, 3 stops)
Osaka Station
  9:12 Train to Tamatsukuri Station   Osaka Station (Platform 2)
 TrainJR Osaka Loop Line 180円 各停 Train towards Tennoji
9:12am - 9:27am (15 mins, 6 stops)
  9:30 Checkin at hostel 3000 http://u-en.hostelosaka.com/access_en.html
  10:30 Train to Universal City   Tamatsukuri Station
 TrainJR Osaka Loop Line 190円 各停 Train towards Sakurajima
10:26am - 10:46am (20 mins, 9 stops)
Nishikujo Station
Continues as  TrainJR Sakurajima Line (stay on board) 各停 Train towards Sakurajima
10:47am - 10:52am (5 mins, 2 stops)
Service run by JR西日本
Penultimate stop: Ajikawaguchi Station
  11:30 Universal Studios 6980 https://www.usj.co.jp/e/
  19:10 Train to Osaka Station   Universal City Station
 TrainJR Sakurajima Line 180円 各停 Train towards Nishikujo
7:10pm - 7:16pm (6 mins, 2 stops)

Nishikujo Station (Platform 1,2)
 TrainJR Osaka Loop Line 関空快速 Train towards Tennoji
7:17pm - 7:22pm (5 mins, 2 stops)
  19:30 Umeda Floating Garden Observatory 700 http://www.kuchu-teien.com/english/observatory.html
  22:00 Back to Hostel   Osaka Station (Platform 2)
 TrainJR Osaka Loop Line 180円 各停 Train towards Clockwise
10:25pm - 10:39pm (14 mins, 6 stops)
Tamatsukuri Station
 Walk to Guesthouse U-En
Day 4 8:00 Call time / Checkout    
  9:00 Shinkansen to Kawaguchiko 1140 Tamatsukuri Station
 TrainJR Osaka Loop Line 9,610円 各停 Train towards Counter-Clockwise
9:12am - 9:26am (14 mins, 6 stops)
Service run by JR西日本
Penultimate stop: Tenma Station
Osaka Station
 TrainJR Tokaido / Sanyo Main Line 新快速 Train towards Omishiotsu via Maibara
9:30am - 9:34am (4 mins, 1 stop)
Shinosaka Station
 JR Tokaido / Sanyo Shinkansen JR Tokaido / Sanyo Shinkansen 5,700円 のぞみ Shinkansen Nozomi 220 towards Tokyo
9:50am - 12:04pm (2 hours 14 mins, 3 stops)
Shinyokohama Station (Platform 6)
 TrainJR Yokohama Line 快速 Train towards Hachioji
12:15pm - 12:53pm (38 mins, 10 stops)
Hachioji Station (Platform 3,4)
 TrainJR Chuo Line Limited Express 1,030円 特急 Train Kaiji 107 towards Kofu
1:02pm - 1:32pm (30 mins, 1 stop)
Otsuki Station
 Train富士急行線 1,440円 有料特急 Train フジサン特急11号 towards Kawaguchiko
1:56pm - 2:39pm (43 mins, 4 stops)
Kawaguchiko Station
  15:00 Transfer and checkin at hostel 3200 http://kshouse.jp/fuji-e/access/index.html
    Free time in Fujigoko    
Day 5 8:00 Call time / Early checkout   Leave luggage in hotel
  8:30 Transfer to Kawaguchiko /Retro Bus 1340  
  9:00 Lake Kawaguchi Tour (ropeway) 720  
  12:00 Lunch    
  13:00 Back to hostel     
  14:00 Train to Tokyo 1310 Kawaguchiko Station
 Train富士急行線 1,140円 各停 Train towards Otsuki
2:55pm - 3:49pm (54 mins, 17 stops)
Otsuki Station
 TrainJR Chuo Line Limited Express 2,940円 特急 Train Kaiji 116 towards Shinjuku
4:01pm - 5:06pm (1 hour 5 mins, 4 stops)
Service run by JR東日本
Shinjuku Station
 TrainJR Chuo Line 快速 Train towards Tokyo
5:11pm - 5:22pm (11 mins, 3 stops)

Kanda Station (Platform 2)
 Ginza Line Ginza Line 170円 各停 Subway towards Asakusa
5:26pm - 5:35pm (9 mins, 5 stops)

Tawaramachi Station
 Walk Walk to Sakura Hostel Asakusa
About 11 mins (900 m)
  17:45 Checkin at hostel 3720 https://www.sakura-hostel.co.jp/reserve.php
  18:00 Free time in Tokyo    
Day 6 8:00 Call time / Train to Disney SEA 350 Asakusa Station
8:13 am
Akihabara Station
8:31 am

SubwayHibiya Linetowards Nakameguro
8 min (4 stops) · Platform 1
Hatchobori Station

TrainJR Keiyo Linetowards Soga
14 min (5 stops)
Maihama Station

WalkWalk to Tokyo Disneyland
About 7 min , 600 m

Trainつくばエクスプレスtowards 秋葉原行
5 min (2 stops)
  9:00 Arrive at Tokyo Disney SEA 6400 http://www.tokyodisneyresort.jp/en/index.html
  16:00 Train to Tokyo Tower 170 Maihama Station
4:27 pm

TrainJR Keiyo Linetowards Tokyo
14 min (5 stops)
Hatchobori Station

SubwayHibiya Linetowards Nakameguro
12 min (6 stops)
Kamiyacho Station

WalkWalk to Tokyo Tower
About 10 min , 800 m
  17:00 Sunset at Tokyo Tower 1420  
    Return trip to Hostel 210  
    Night 2 in hostel 3720  
Day 7 9:00 Call time / Train to Edo-Tokyo Museum 340 Asakusa Station
9:15 am

Trainつくばエクスプレスtowards 秋葉原行
3 min (1 stop)
Shinokachimachi Station

SubwayOedo Linetowards Hikarigaoka for Ryogoku / Daimon
4 min (2 stops) · Platform 2
Ryogoku Station

WalkWalk to Edo-Tokyo Museum
About 4 min , 300 m
  9:30 Tour at Edo-Tokyo Museum 600 http://www.edo-tokyo-museum.or.jp/english/
  11:00 Train to Akihabara   Ryogoku Station
TrainJR Sobu Line Localtowards Nakano
4 min (2 stops) · Platform 1
Information
  11:15 Free time in Akihabara   http://www.japan-guide.com/e/e3003.html
  16:00 Train to Odaiba 330 JR Yamanote Linetowards For Tokyo
17 min (8 stops) · Platform 3
Osaki Station

TrainRinkai Linetowards Shinkiba
11 min (4 stops)
Tokyo Teleport Station

WalkWalk to DiverCity Tokyo Plaza
About 6 min , 500 m
  16:40 Divercity Tokyo Plaza (Gundam Entertainment Facility) 1200 http://www.japan-guide.com/e/e3008.html
  18:30 Free time in Odaiba    
    Return trip to Hostel 500  
    Night 3 in hostel 3720  
Day 8 8:30 Call time / Train to Meiji Jingu 170 Asakusa Station
つくばエクスプレスtowards 秋葉原行
5 min (2 stops)
Akihabara Station

TrainJR Sobu Line Localtowards Nakano
16 min (8 stops) · Platform 5
Yoyogi Station

WalkWalk to Meiji Jingu
About 12 min , 1.0 km
  9:30 Arrive at Meiji Jingu    http://www.japan-guide.com/e/e3006.html
  10:00 Free time in Harajuku   http://www.japan-guide.com/e/e3006.html
  12:00 Train to Shinjuku   Harajuku Station
TrainJR Yamanote Linetowards For Shinjuku
4 min (2 stops) · Platform 2
  12:05 Lunch / Freetime in Shinjuku   http://www.japan-guide.com/e/e3011.html
  16:00 Train to Shibuya   Shinjuku Station
TrainJR Yamanote Linetowards For Shibuya
6 min (3 stops) · Platform 14
  16:10 Free time in Shibuya / Tokyo   http://www.japan-guide.com/e/e3007.html
    Return trip to Hostel 240 Shibuya Station
SubwayGinza Linetowards Asakusa
29 min (17 stops) · Platform 2
Tawaramachi Station

WalkWalk to Sakura Hostel Asakusa
About 11 min , 900 m
    Night 4 in Hostel 3720  
Day 9  6:30 Call time / Early checkout    
  7:00 Train to Narita 170 Asakusa Station
7:03 am
Tokyo Station

TrainJR Narita Expresstowards Narita Airport
58 min (1 stop) · Platform 3,4
Trainつくばエクスプレスtowards 秋葉原行
5 min (2 stops)
Akihabara Station

TrainJR Keihin Tohoku Linetowards Ofuna
4 min (2 stops) · Platform 4
  9:30 Arrive at Narita Airport    
  11:45 Flight back to Manila    

0 comments: